Arrow
Arrow
Slider

Innovasjon- og matkonferanse

Velkommen til årets innovasjon- og matkonferanse på Norsk Spekematfestival! Årets konferanse finner sted på Tynset kulturhus torsdag 8.juni fra kl. 11.30. Årets tema er: Tatt i betraktning vår posisjon som en ledende aktør. Hvilken betydning har fokus på dyrevelferd og helse forprodusenter, leverandører og norsk reiseliv? Dagen avsluttes med en festmiddag på Nye Kronestua (gangavstand fra kulturhuset) med deilig mat fra fjellet, mingling og underholdning på programmet. 

Vel møtt! 

11:30 -
12:30
Spekematbuffet
Tynset Kulturhus

Registrering, velkomst og spekematlunsj på Tynset Kulturhus.

12:30 -
13:00

Fylkesmannen i Hedmark Sigbjørn Johnsen - står for åpningen av Norsk Spekematfestival 2017

 

13:00 -
13:20

Foredragsholder: Samfunnsanalytiker Anne Zondag 

13:20 -
13:40

KSL, Matmerk
Kvalitetssystemet i landbruket sikrer kvalitet og trygghet for bonde, industri og forbruker

 

13:40 -
14:00

Mange er glad i god spekemat. Men vet forbrukerne hvordan norsk landbruk systematisk sikrer gode og trygge råvarer? Nei, men de vil gjerne vite det! Da bør produsentene fortelle dem det Ekern med glimt i øyet lekser opp her.

Foredragsholder: Yngve Ekern

15:00 -
15:30

Aud Hove er frå Skjåk og i denne perioden komiteleder for næring, miljø og klima på fulltid i Oppland med base på Lillehammer. Yrkesbakgrunn er gardbruker med sau og slaktegris, men har dei siste åra jobba fulltid ved Skjåk ungdomsskule som musikklærar og administrasjon. Brenn for ei berekraftig næringsutvikling i heile landet med lokale arbeidsplasser, lange lønnsomme verdikjeder i ei grøn framtid.

15:30 -
16:00

Rudi Gard er vel etablert som ein attraktiv møteplass for gode opplevingar midt i Gudbrandsdalen. Heilt sidan oppstarten omkring tusenårsskiftet har mat og drikke med historie og identitet vore ein viktig del av produktet på Rudi. Gudbrandsdalen har mange dyktige produsentar av utsøkte råvarer, og gjennom samarbeidet Gudbrandsdalsmat er det etablert ein velfungerande salgs og distribusjonskanal.

16:00 -
16:30
18:30 -
22:00

Med Smaken av Fjellet på menyen inviterer vi alle konferansedeltakere til festaften. 

Innovasjon og læring

Fredag 9.juni er forbehold inspirasjon og læring. Gjennom dagen kan du som publikum delta på ulike kurs og inspirerende opplevelser. Hver enkel programpost har egen påmelding og informasjon om oppmøte, pris og praktisk informasjon. Vel møtt!  

14:00 -
15:00

Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk inviterer til ølkurs på Tynset. Bryggeriet lager ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene. Øltypene er utviklet for å passe til ulike typer mat, og med hver øltype får gjesten med seg en smakebit av røroshistorien.

14:00 -
15:00

En av verdens beste skinker blir produsert på Tynset. Nå kan du få omvisning i Nortura sine produksjonslokaler som lar deg se- og lære om lagringsprosessen til Santa Kristina skinken. 

Påmelding NB! Kun få deltakere pr. omvisning.

14:00 -
20:00
Åpent serveringstelt
Festivalteltet, Tynset Sentrum

Festivalteltet på Torget holder åpent med spekemat og drikkeservering. Meny kommer i løpet av kort tid. 

16:00 -
18:00

Vi inviterer til markering av Norsk Spekematfestival på Torget utenfor Tynset Rådhus med Beddari/Jensen & Gjetord

16.00 - 16.30 Vingelen Storband setter festivalstemninga. Konkurranser og underholdning ledet av Olav Viksmo Slettan. 
16.30 - 17.00 Kokkekamp - vi kårer beste spekematrett fra Fjellet 
17.00 - 17.15  Spekematduell - Tynset utfordrer

Konferansier: Olav Viksmo Slettan

 

16:30 -
17:00
Kokkekamp - om Spekemat
Rådhusplassen

Som en del av markeringen av årets Spekematfestival på Tynset kårer vi fjellregionens beste rett. I fjorårets kokkekamp mellom ordførerene i kommunene rundt Tynset var det Røros kommune sin Ordfører som stakk av med den gjeve seieren. 

Velkommen til en spennende og underholdende markering med nye retter og en revansjelysten ordfører.

17:30 -
18:30

En av verdens beste skinker blir produsert på Tynset. Nå kan du få omvisning i Nortura sine produksjonslokaler som lar deg se- og lære om lagringsprosessen til Santa Kristina skinken. 

Påmelding

17:30 -
19:00

Einar Gelius og Pia Haraldsen holder foredrag om norske mattradisjoner, matkultur, mattrender, matglede og feiring. Sammen med en tilpasset mat- og drikkemeny vil publikum få en underholdende og inspirerende opplevelse i teltet.

Kjøp billetter her

19:00 -
20:00

Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk inviterer til ølkurs på Tynset. Bryggeriet lager ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene. Øltypene er utviklet for å passe til ulike typer mat, og med hver øltype får gjesten med seg en smakebit av røroshistorien.

18:30 -
23:00

Heidrun gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til en kveld med spekemat, øl og akevitt. Her serveres det anretninger med spekemat av lokalprodusert kje, lam og utegående gris. I tillegg til mat og drikke vil det bli faglig påfyll innen temaet øl og akevitt. 

Spekemat- og akevittaften foregår hos Heidrun på Fåset og det vil bli satt opp buss fra og til Tynset/Røros,

 

Pris kr 550,-

Påmelding til spekemat- og akevittaften via Heidruns hjemmesider

19:00 -
23:00

Norsk spekematfestival inviterer til festmiddag med meny inspirert av årets Tema; Smaken av Fjellet! I år er det Brimi Sæter og Rudi Gard som står for menyen! 

Beddar/Jensen & Gjetord bidrar med musikkinnslag under fredagens festmiddag.

20:00 -
21:00

Fredag 9. juni blir det holdt festkonsert med Alvdal-Tynset Janitsjarkorps i Tynset Kulturhus.

Vel møtt!

21:00 -
22:30

I Museumsparken blir det sommerfest med Sindre Hagen band!

Vel møtt!

Torgdag 

Lørdag er det torgdag i Tynset sentrum. Inne på festivalområdet kan du som publikum tusle mellom småprodusenter, kurs- og aktiviteter og gode restaurantopplevelser. Festivalområdet er åpent fra kl. 10.00 - 18.00, men enkelte av aktørene og programpostene vil holde åpent utover kvelden. Gratis inngang.

11:00 -
15:00
Barnas spekematfestival
Rådhusplassen

I samarbeid med Sparebanken Hedmark arrangeres Barnas Spekematfestival for første gang; lørdag fra 11.00 til 15.00. Ta med de små til sentrum for å se, lære om og inspireres av norsk mat- og landbruk. Velkommen til aktiviteter for barna. 

Sparebanken_Hedmark_logo.gif


10:00 -
18:00
Torgdag
Torget

Salg fra matprodusenter, kurs, underholdning og god mat!

Det er gratis inngang til området.

12:00 -
13:00

En av verdens beste skinker blir produsert på Tynset. Nå kan du få omvisning i Nortura sine produksjonslokaler som lar deg se- og lære om lagringsprosessen til Santa Kristina skinken.

Påmelding NB! Kun få plasser.

12:00 -
13:00

Det blir underholdning når Beddari/Jensen & Gjetord inviterer til konsert på Torget.

12:00 -
14:00

Lørdag 10. juni kommer forfatter Helge Hagen til Spekematfestivalen 2017! Han har skrevet flere bøker om temaer som «Røyk og rak, tørk og grav», «Pølser og øl», «Pultost» og «Tre sterke fra innlandet». Det vil bli signering i Tynset bokhandel fra kl. 12.

13:00 -
14:30

Velkommen til Proseccobrunsj med Pia Haraldsen! Her blir det spekematbuffet og prosecco i baren. Pia Haraldsen forteller om sine opplevelser og kjærlighet knyttet til god mat og drikke. 

14:00 -
15:00

Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk inviterer til ølsmak på Tynset. Bryggeriet lager ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene. Øltypene er utviklet for å passe til ulike typer mat, og med hver øltype får gjesten med seg en smakebit av røroshistorien.

14:00 -
15:00
Korpskonsert
Tynset Kulturhus

Alvdal-Tynset Janitsjarkorps ber inn til korpskonsert i Tynset Kulturhus, med innslag fra:

Ådalsbruk Musikkforening

Vang Musikkforening

Folldal Janitsjarkorps

Tolg/Os Janitsjar

Østerdølenes Musikkorps

Heimdal Musikkorps

14:30 -
15:00
15:00 -
15:30
15:00 -
16:00
Korpskonsert
Aukrustsenteret

Alvdal-Tynset Janitsjarkorps ber inn til korpskonsert i Aukrustsenteret med innslag fra:

Lærdal Musikklag

Batnfjord Musikklag

Vinstra Musikklag

17:00 -
18:00

Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk inviterer til ølkurs på Tynset. Bryggeriet lager ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene. Øltypene er utviklet for å passe til ulike typer mat, og med hver øltype får gjesten med seg en smakebit av røroshistorien.

14:00 -
15:00

En av verdens beste skinker blir produsert på Tynset. Nå kan du få omvisning i Nortura sine produksjonslokaler som lar deg se- og lære om lagringsprosessen til Santa Kristina skinken.  

18:30 -
23:00

Heidrun gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til en kveld med spekemat, øl og akevitt. Her serveres det anretninger med spekemat av lokalprodusert kje, lam og utegående gris. I tillegg til mat og drikke vil det bli faglig påfyll innen temaet øl og akevitt. 

22:00 -
02:00
Fest med Tronsgutta
Nye Kronestua

Nye Kronestua inviterer til fest!

Åpningstider Torgdag

 Lørdag 10. juni, 10.00 - 18.00

For mer informasjon - se program 

Velkommen til oss!

 

KART KOMMER 

Kontakt oss

Har du spørsmål så ta kontakt med:



Kontaktskjema

Har du spørsmål eller tips, ta kontakt med oss

Kontakt

Nyhetsbrev

Motta ferske nyheter fra Norsk Spekematfestival ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Samarbeidspartnere

  • Padriver Og Lagspiller1
  • Innovasjon Norge Logo
  • Fylkesmannen
  • Nofima Rgb Hy
  • Rørosmat
  • Nortura
  • Tynset Kommune
  • Meskano
  • Tynset Næringsforening
  • Tynset Arrangement
  • Tolgaos
  • Cmyk Sb1 Hedmark Verti Pos
  • 10401983 1630192250544063 1902857685830564156 N