• Forside
Start ditt festivalbesøk her

Når våren kommer endrer ofte matlagingslysten seg. Vi omgir oss med mer fargerik mat slik som urter, tomater, rabarbra og asparges. I skogen kommer det granskudd og bjørkeknopper og i grøfta flere spiselige godsaker som løvetann og brennesle.  Nyt disse villige vekstene sammen med nydelig særnorsk spekemat som fenalår.

 

Dette trenger du:

1-2 bunter grønn asparges

Ca 0,5 l brennesle

Raps- eller olivenolje

Epleciereddik eller sitron

Honning

Salt, pepper

Fenalår

Litt rømme

Hakket gressløk

Flatbrød

 

Slik gjør du:

Kutt av de nederste 2 cm på aspargesen og skrell nederste tredjedelen.

Kok aspargesen i godt saltet vann i 1-2 min.

La aspargesen renne godt av seg og del de i 2-3 biter på skrå.

Forvell brennesle i det samme kokevannet og press vannet deretter godt ut.

Ha brennesle, olje og litt syre i et litermål og kjør det til en grønn dressing med en stavmikser. Juster konsistensen med olje. Smak til med salt, pepper, honning og evt mer syre.

Anrett asparges og skiver av fenalår på et fat, ha over litt brennesledressing og evt litt seterrømme.

Pynt med hakket gressløk og litt flatbrød-biter.
Du kan også leke deg med flere ville vekster og ulik spekemat i denne salaten.

Samarbeidspartnere

  • Padriver Og Lagspiller1
  • Innovasjon Norge Logo
  • Fylkesmannen
  • Nofima Rgb Hy
  • Rørosmat
  • Nortura
  • Tynset Kommune
  • Meskano
  • Tynset Næringsforening
  • Tynset Arrangement
  • Tolgaos
  • Cmyk Sb1 Hedmark Verti Pos
  • 10401983 1630192250544063 1902857685830564156 N