• Forside
Start ditt festivalbesøk her

 Når matinteresserte møtes på Norsk Spekematfestival er det naturlig at hele Norges favorittkokk, Arne Brimi, er til stede.

 «En egen spekematfestival er fenomenalt. Det at det nå blir mer og mer fokus på kvaliteten rundt norsk spekemat – så mye at vi vil lage en festival rundt det - er veldig gode nyheter. Kvaliteten har blitt bedre og bedre de siste årene, og en slik festival kan bidra til å videreutvikle og bedre denne kvaliteten ytterligere inn i fremtiden» - Arne Brimi.

Påmelding festmiddag!

Stor satsning på norsk!

Det er i forbindelse med matseminaret tilknyttet Norsk Spekematfestival at Arne Brimi er invitert. Sammen med fylkesordfører Dag Rønning og ordfører Merete Myhre Moen, skal Brimi ønske gjestene velkommen på Nord-Østerdal Videregående skole. Brimi er glad for å være en del av et slikt arrangement:

«Dette er jo min kultur, min historie. Jeg har minner fra oppveksten hvor vi slaktet gris til jul og laget skinken selv. Dette er dessverre kunnskap vi nordmenn har mistet litt med årene og industrialiseringen. Vi ser andre land som har dyrket skinken mer enn det vi har, og som har blitt kjent for sin gode kvalitet på maten»

Matseminaret er en arena der matinteresserte, produsenter, distributører og andre med tilknytning til norsk spekemat møtes for å lære, inspireres og knytte kontakter. På programmet står blant annet daglig leder i Matmerk Nina Sundqvist, Prorektor ved Universitetet i Ås Halvor Hektoen, Styreleder i Rørosmat Ingulf Gålåen, Konsernsjef i Nortura Arne Kristian Kolberg og Konsernsjef i Grilstad Odd Arne Dalsegg.

Brimi er optimistisk når det gjelder norsk spekemat sin framtid, og han gleder seg over å se at fokuset og interessen rundt spekemat stiger:

«Folk satser på kvalitet, og det er strålende nyheter for fremtiden. Norge har allerede kommet seg mange hakk oppover i forhold til kvalitet på skinka, og kulturen. Men vi kan fortsatt bli enda bedre, og dette kan festivalen bidra med»

Festaften med spekemat på menyen

Som matfestival vil gleden over - og inspirasjonen bak - god mat stå i sentrum gjennom hele arrangementet. Gjestene skal få smake det ypperste av norsk kvalitetsmat med spekemat og tilbehør fra både store og små aktører. Nord Østerdal Videregående skole stiller, gjennom sin linje Restaurant og Matfag, med både kjøkken og personell. Sammen med Arne Brimi skal de stelle i stand en festaften med treretters middag:

«Denne festmiddagen skal vise frem mangfoldet av denne type mat, og elevene skal få vise hva de er gode for. Det blir en festaften der norsk spekemat skal nytes, hedres og feires»

Les om Brimi sitt besøk på skolen for å inspirere de unge kokkene.

Norsk Spekematfestival går av stabelen 26.-29. mai, og alle med interesse og kjærlighet for norsk spekemat er hjertelige velkomne.

Påmelding idag!

 

Samarbeidspartnere

  • Padriver Og Lagspiller1
  • Innovasjon Norge Logo
  • Fylkesmannen
  • Nofima Rgb Hy
  • Rørosmat
  • Nortura
  • Tynset Kommune
  • Meskano
  • Tynset Næringsforening
  • Tynset Arrangement
  • Tolgaos
  • Cmyk Sb1 Hedmark Verti Pos
  • 10401983 1630192250544063 1902857685830564156 N