• Forside
Start ditt festivalbesøk her

Det tørre og kjølige innlandsklimaet gjør Nortura Tynset ekstra godt egnet til spekematproduksjon. 

Artikkelen ble først produsert på Nortura.no

Lang prosesseringstid 

- Spekematproduksjon er en spesiell type produksjon. Den raskeste spekeprosessen hos oss tar fire uker. Den legnste to år, forteller fabrikksjef Geir Inge Høistad, og sikter til flaggskipet Santa Kristina. En skinke som blir stelt og varta opp i to år i en egen bodega på Nortura Tynset. 

Fabrikksjefen forteller om en bedrift som er viktig i lokalmiljøet. - Vi er den største private industriarbeidsplassen på Tynset, og vi har en god dialog med kommune og ordfører. Vi rekrutterer arbeidskraft fra hele regionen, og vi er med på en del aktiviteter og viser ansikt lokalt. Det er viktig slik at nærmlijøet får et inntrykk av den fenomenale jobben våre ansatte gjør, sier Geir Inge. 

Lang fartstid 

Geir Inge tar det som et tegn på godt arbeidsmiljø at de har mange ansatte med lang fartstid. - Det er jo hyggelig å registrere at flere som når sfp-alder bare velger å redusere til fire dagers uke, smiler Geir Inge.

 

Samarbeidspartnere

  • Padriver Og Lagspiller1
  • Innovasjon Norge Logo
  • Fylkesmannen
  • Nofima Rgb Hy
  • Rørosmat
  • Nortura
  • Tynset Kommune
  • Meskano
  • Tynset Næringsforening
  • Tynset Arrangement
  • Tolgaos
  • Cmyk Sb1 Hedmark Verti Pos
  • 10401983 1630192250544063 1902857685830564156 N