• Forside
Start ditt festivalbesøk her
Pressemelding

Prosecco + spekemat = sant!

Ved årets Spekematfestival kommer Pia Haraldsen og Einar Gelius for å holde foredrag om Prosecco & Matglede på førstkommende fredag, mens Haraldsen også står for Proseccobrunsj på lørdag. 

Pia Haraldsen og Einar Gelius ble godt kjent når de deltok på et verdensrekordforsøk om å snakke lengst sammen i telefonen. Pia og Einar fant fort ut at de hadde en god tone og felles interesser, og dermed utviklet bekjentskapen seg til å bli et godt vennskap. I ettertid har de gjort ulike prosjekter og holdt foredrag sammen, blant annet har de gitt ut en bryllupsbok og lansert sin egen Prosecco; Celebrare. Pia står også for andre foredrag innenfor temaer som trend og bryllup, og har i tillegg utviklet sin egen kolleksjon med neglakk i samarbeid med TL Design; Pia´s love collection.

Pia forteller at bakgrunnen for utviklingen av Proseccoen dreide seg om en felles kjærlighet for god mat og godt drikke. Prosecco passer til det meste og har delvis "tatt over" for champagnen da mange velger prosecco fremfor champagne. Celebrare er utviklet i samarbeid med en Italiensk familiebedrift ved navn Ana Spinato, dette på bakgrunn av Pias interesse for Spinatos historie og den gode smaken til proseccoen deres. Hun forteller også at selve prosessen har vært spennende, når man har en idé som blir til virkelighet og får lov til å ta del i utformingen av produktet. Men hvorfor akkurat Prosecco og spekemat? Pia forteller at hun er oppvokst med spekemat og forbinder det med sommer og barndom. Hun anser spekematen for å være typisk tradisjonsmat som har kommet tilbake for fult, og mener at italiensk prosecco og norsk spekemat passer svært bra sammen. Man kan jo tenke seg hvor deilig det er med salt spekemat og deilig boblende prosecco på en varm sommerdag!

Pia og Einars foredrag vil gi publikum mer informasjon om Proseccoen, utviklingen av den og bakgrunnen ved den med personlige historier. Det vil bli et inspirasjonsforedrag med fokus på å underholde publikum, men også får å skape kjennskap og oppmerksomhet til den nyutviklede Proseccoen.

Vel møtt! 

celebrareprosecco.jpg

Samarbeidspartnere

  • Padriver Og Lagspiller1
  • Innovasjon Norge Logo
  • Fylkesmannen
  • Nofima Rgb Hy
  • Rørosmat
  • Nortura
  • Tynset Kommune
  • Meskano
  • Tynset Næringsforening
  • Tynset Arrangement
  • Tolgaos
  • Cmyk Sb1 Hedmark Verti Pos
  • 10401983 1630192250544063 1902857685830564156 N